Pushbullet API

A házi szerveremen jó ideje a notifymyandroid.com alkalmazását használtam a géppel kapcsolatos hibák/információk telefonomra való küldéséhez (pl mikor lerohad a minecraft szerver :D). Az utóbbi időben viszont valamiért nagyon megbízhatatlan lett a progi, valamiért nem jöttek át az értesítések, és ezen telefon nagyreset sem segített. Azon kívül ugye itt van a nagyszerű pushbullet, amit telefon, tablet, és pc között már használok egy ideje, és nagyon tetszik.

Gondoltam lehetne ezt nagyszerűen használni a szerveren is. Rákerestem goolge-ön a pushbullet API-ra, és egyúttal valami Python implementációra is, de akármit találtam, egyrészt az én szükségleteimnek overkill, másrészt mégiscsak jobb lenne önerőből összedobni ezt.

A végeredmény ez a csoda lett:

https://pastebin.com/5g695V9Q

Túl bonyolult nem lett, szigorúan csak arra hagyatkoztam amire nekem szükségem van, mégpedig sima ‘info’ üzenetek küldése egy eszközre. Nem tartana semeddig átalakítani, hogy több eszközt kezeljen, de mint írtam nincs rá szükségem.

A script ebben az állapotában nem használható, értelem szerűen az API key-t és a Device ID-t ki kell tölteni. Előbbit a pushbullet.com-on találod az account settings-ben, míg utóbbit magával a script-tel lehet kinyerni, miután az API_KEY-t kitöltötted. Simán csak futtasd a scriptet a getdevices paraméterrel és kilistázza az összes elérhető eszközt amire lehet üzenetet küldeni.