Bassza meg a Frontier

Hosszú, hosszú mérlegelés után úgy döntöttem nem veszem meg az aktuális Elite Dangerous kiegészítőt (Horizons). Érdekel is, valszeg szívesen is játszanék vele, de átbaszva érzem magam. Nagyon is.

50€ lenne a kiegészítő. Akkora kaliberű dolgoknál mint amekkorákban ők gondolkoznak, ez nem egy vészes összeg, főleg ha azt is figyelembe veszzük, hogy a játéknak nincs havidíja.

A problémám a következő. Anno a játékért én 60€-t fizettem. Ha a mostani kieget hozzácsapjuk, az 110€ a teljes játékért. Még ez sem zavarna. Ami zavar, hogy az új játékosoknak, akik most kezdenek el játszani, elég megvenni a kiegészítőt. Az alapjátékot automatikusan és ingyen kapják hozzá. Nekem, régi játékosnak és beta támogatónak, kvázi 2x annyit kell fizetnem ugyanazért a kontentért mint egy vadi új játékosnak.

Más játékoknák ezt úgy oldják meg, hogy az alapjáték árát picit lejebb viszik (amivel egyetértek, és el is fogadnám), és kiadják a kieget teljes áron. Következő kiegnél az alapjáték árát még lejjebb viszik, első kieg is olcsóbb lesz és a második kieg teljes áron megy. Egészen addig míg az alapjáték elér arra a szintre hogy már tényleg ingyen adható. Na de hogy rögtön az elején így seggberakják a kezdő támogatókat és korai játékosokat? Köszönöm nem. Ha maradnak ennél a rendszernél akkor inkább várok még egy évet, aztán majd megveszem a következő kieget.


Bassza meg a Frontier