BitTorrent Sync vs. Syncthing

Legnagyobb örömömre megintcsak dealbreaker hibába ütköztem egy szolgáltatásnál amelyet rendszeresen és sokat használok. Egy ~280 gigás mappa volt syncelve első körben a btsync 1.4-es verziójával. Szegénynek elég nagy problémái voltak alapból upnp-vel portot nyitni, de ezen egy portforward segített. Az igazán nagy gond nem ez volt. Pár nap után spontán úgy döntött hogy ő ugyan semelyik irányba sem másol semmit, mert csak. Logokban semmi, debug log szintén nem beszél értelmesen. Egy idő után feladtuk. Nosza próbáljuk meg a 2.0-t. Első benyomások sokkal jobbak. Azonnal átjut a routeren, logok szerint upnp csont nélkül megy. Eszközök hamar egymásra találnak, sync megy.

Pár nap múlva néhány almappa tartalmán dolgoztam, 30-40 fájlt módosítottam, majd átneveztem. Na ettől a sync 2 agyfaszt kapott. Hosszú semmmittevés (vinyótekergetés) után úgy döntött hogy leszedi a többi gépről az általam módosított fájlok eredetijét és szépen bepakolja a többi közé, irgalmatlan katyvaszt hagyva maga körül. Ezt még betudtam gyermekbetegségnek. Kipucoltam a mappákat, a javítások szépen kiszinkronizálódtak a gépekre. Mindenki happy. Volt. Mikor ezt másodszor csinálta, már nem voltam happy, cseppet sem. Na de túltettem magam rajta. Néhány nap után ránéztem a webes felületre. Eleve gyanús volt hogy ahol a sync státusznak kellene kint lennie a megosztás sorában, ahol mindenképp lennie kellene valamilyen szövegnek, na nekem ott üres. Kiderült, hogy habár voltak online emberek rendesen, ő nem hajlandó kapcsolódni semmihez, és adatot sem mozgat egyik irányba sem. Mindezt úgy hogy az elején még jól működött, és senki nem nyúlt a setuphoz. Belefáradtam a bohóckodásba, gondoltam adjunk az openszósznak egy esélyt, irány a syncthing.

Az első benyomások vegyesek. Eleve windows gépre úgy kell felkalapálni. Nincs neki olyan installere mint a btsyncnek, sőt effektíve futni sem tud háttérben. Ez egy konzolos alkalmazás, amit ha service-ként akarunk futtatni azért biza meg kell dolgozni. Na de ezt megoldottam. Indítás után bemutattuk egymásnak a gépeket, és látszólag minden beindult. Ez volt tegnap este. Azóta próbálják kibokszolni a gépek egymás közt a dolgot, látszólag kevesebb mint több sikerrel. Hogy a folyamat hol tart, azt nem lehet tudni, mert az információk amik megjelennek ugrálnak fel-le, és látszólag teljesen véletlenszerűek. Ha túl leszünk egy teljes sync-en, majd azért összefoglalom mik a benyomásaim.