Az igazság másik oldala

Előzmények:

Kaptam egy ilyet tumblr-en:

http://omgsasaworld.tumblr.com/post/80870087501/az-igazsag-masik-oldala

A blogpost átolvasása után, nagyon gyorsan feltűnt hogy valakinél itt gondok vannak a szövegértéssel, úgyhogy gondoltam darabjaira szedem a szöveget, és egyenként reagálok rá.

A történet ehhez a posthoz kapcsolódik: GHOST_URL/egy-telefonlopas-margojara/

"Én írom neked ezeket a sorokat aki vissza adta a telefonodat.Amikor ott jártam elmondtam, hogyan került hozzám az elhagyott telefon,de ti ragaszkodtatok az általatok kitalált verzióhoz,hogy mindenképpen takarító vagy takarító nő vihette el. Mivel minél előbb szabadulni szeretem volna a telefontól ezért elmondtam azt amit hallani akartatok bízva abban hogy ezzel lezártuk az ügyet."

Értem. Tehát a telefon varázslat útján került hozzád, nem a mindenki számára nyilvánvaló módon, és te egész véletlen, magadtól, pont úgy mesélted el nekem telefonban a történetet ahogy az történt. Micsoda szerencse. Megjegyzem mivel én ott sem voltam mikor leadtad a telefont, ezért nem is ragaszkodhattam semmihez. Anyám pedig nem volt tiszában az ügy állásával.

"Persze elgondolkoztam azon,hogy milyen szuper GPS a tiéd,amelyik szekrényre pontosan megmondja,hogy hol van a telefonod."

Soha, sehol nem állítottam ilyet, ez technikai képtelenség.

"Nem is értem miért kellett ezért húsz embert mozgósítani,csak oda kellettél volna menni és kivenni a takarítónéni szekrényéből az elveszített telefonodat. A másik kérdés ha olyan biztos voltál benne ,hogy kivitte el, miért nem éltél azzal a lehetőséggel  felajánlotta a lopós takarító néni,hogy nézd meg a táskáját és a szekrényét mondta neked ,hogy kiszedi belőle a cuccokat."

Ezt hogy "pontosan tudtam hol van", te találtad ki, valamilyen számomra ismeretlen okból.

"Nem szép tőled ,hogy a takarítók munkáját becsmérled,mert amiket te leírtál azt lehetetlen megcsinálni hét perc alatt pedig te igen ügyes gyerek vagy."

A mondat első fele nettó hülyeség, mert nem becsmérlem senkinek a munkáját, mint mondtam többen segítettek is a keresésben. A második feléhez meg csak annyit, hogy ha arra gondolsz, hogy leszállás után 6-7 perc alatt nem lehet visszaszaladni a vonathoz és végigfutni rajta, akkor lehet tévedtem és nem én vagyok rossz fizikumú hanem te.

"Pontosságról beszéltél,hogyan lehet össze keverni a női őltözőt a kocsirendezői helységgel."

Na ez az egy pont ahol teljesen igazat adok neked, rossz szóhasználattal éltem, hiányos helyismeretem miatt. Habár ott dolgoztam, de szerintem az évek alatt soha sem voltam abban a helyiségben, talán csak legeslegelőször mikor odakerültem. Igazából ezt "szarrágásnak" is nevezhetjük, mert ahogy a postban is írtam, a GPS csak az épülettömböt tudta megmondani, 50m-es pontossággal. De hogy mindenki jól érezze magát, javítottam.

"Nem akarom lebecsmérelni a telefonodat,de ha ebből valaki pénzt akart volna csinálni, akkor simán kiütteti ezzel láthatatlanná téve azt."

Igy van, könnyen ki lehet belőle ütni a nyomkövetőt, ha az ember tudja mit csinál és mit keres. Neked is az első dolgod az volt hogy Factory Reset-et csinálj a készüléken, ugyanis ez a nyomkövetők 99%-át elintézi. Pechedre ezt nem. Sőt, pontosan tudom miket csináltál a telefonnal, hova vitted, miket állítgattál. Sőt. Van fényképem rólad ahogy a telefont használod. Akarod látni?

"Egy újság cikkben mondott köszönetet egy fiatal ember ennek a túrnak egy megtalált pénztárcáért és más tárgyakat (laptop,merevlemez.könyv olvasó)és olyan tárgyakat is amiben nincs sziréna és nyomkövető."

A tour-ral nincs is baj.

"A te gondolataidban, az van ,hogy én össze játszottan a feleségemmel, kár hogy nem figyeltél az időpontokra,mert amikor használva lett nem tartózkodott otthon. Vajon miért? Ha érdekelt volna az igazság akkor meg hallgattad volna."

Az hogy az én gondolataimban mi van, azt nem tudhatod. Azt írod ha érdekelt volna az igazság, meghallgattam volna. Akkor mért nem mesélted el az igazságot nekem telefonon? Vagy.... mikor a telefon telejs képernyőn, fehéren világítva kiírta hogy a telefont add vissza. Ott volt egy telefonszám. Hogyhogy nem csörgött nálunk semmi? Hogyhogy kinyomtad az üzenetet? Becsületes megtaláló kapva-kapott volna a lehetőségen nem?

"14-én szólt a feleségem keresnek egy telefont ami utcánkba és akkor jöttem rá,hogy a készülék ami hozzám került azt keresik."

Semmi gond. Akkor meséld el ki rakta el akkor este a telefont, és hogy került hozzád. Ha vetted valakitől az is OK. Tisztázod a neveteket én meg nekimegyek valakinek orrgazdaság gyanújával.