Flickr... megint

Mint a napokban megtudtam, jött ki egy új uploadr. Igaz még beta, de gondoltam adok neki egy esélyt, mert maga a szolgáltatás nagyon szimpatikus, használnám is, de egyszerűen képtelen vagyok a fényképeim hiánytalanul feltölteni. Akármilyen progit, weboldalt használok, mindíg a képek ~harmada, és a videók nagy része vagy timeoutol feltöltés közben, vagy lefagy az egész, vagy valami hasonló. A végeredmény hogy az összes feltöltött album hiányos, és több ezer fotót kellene átnyálaznom hogy eldöntsem mi hiányzik és honnan.

Na de mint mondtam, új uploadr. Már a letöltéssel gondok voltak, mert a weboldal csak a mac-es dmg letöltését ajánlotta fel, amivel win8 alatt nem nagyon tudok mit kezdeni (ezt közben javították az oldalon). Telepítés után hozzáadtam egy új üres teszt mappát a szinkronizálandó mappák listájához, majd nagy levegővétel után bemásoltam az üres mappába pontosan 100 képet és 4 videót, 4 almappába. A szinkronizálás elkezdődött, és ~5 másodperccel később a progi csonttá fagyott. Se előre se hátra. Vártam 5 percet, de a weboldal szerint sem zajlott feltöltés, úgyhogy kilőttem a progit. Újraindítás után a program szerint minden egyes kép feltöltése sikeresen befejeződött és nem volt hajlandó semmit sem csinálni. flickr.com szerint egy árva darab kép sincs fent az accountomon, mégse megy fel semmi. Gondoltam majd egy reinstall segít. Nem.

Az igazi meglepetés akkor jött mikor külön virtuális gépbe felraktam a progit, és bejelentkeztem. A 4 mappára ekkor is azt írta, hogy már sikeresen fel lettek töltve és ő ugyan nem fogja, holott az accountomon a weboldal szerint továbbra sincs fent 1 darab kép vagy videó sem.

Ekkor kezdtem nyomozni. Mint kiderült több mint két hónapja anyáznak a support fórumon az emberek, hogy az új uploadr nem hajlandó feltölteni semmilyen fájlt (kép/video) ha az már valaha volt feltöltve (és mondjuk később le lett törölve). És ez csak a jéghegy csúcsa. Azóta frissült az uploadr, mostanra elérték azt amit csak nagyon kevés tudott produkálni mióta win8-at használok. Új kép hozzáadásánál olyan szinten lefagyott, hogy a task manager képtelen volt kilőni, kénytelen voltam újraindítani a gépet. Jelenleg a progi és a szolgáltatás ebben a formában használhatatlan, és látszólag hiába van bejelentve ez a hiba is, a yahoo csak ül rajta és b*szik az alkotmányra.