LastPass te csodás!

Durván 6-7 hónapja anno gondoltam kipróbálom ezt a nagyon sokak által ajnározott LastPass nevű csodát, hogy majd jól oda mentem a jelszavaim. Oka ennek nemes egyszerűséggel az volt, hogy abban az időben elég sok gondom volt a chrome-mal, és ráeszméltem hogy eléggé be vagyok zárva ebbe az ökoszisztémába, és még ha akarnék se tudnék másik böngészőre váltani, mert az összes jelszavam (olyanok amikre már rég nem emlékszem) a chrome sync-cel kerül az eszközeimre.

Na uccu neki. Regisztrálok, login, import from chrome…. hát ehhez bizony a bináris lastpass cucc kell, a chrome-os nem tudja kinyerni az adatokat. OK. No para, felrakjuk azt is. Akarom importálni a szörnyen nem biztonságos cuccaimat a chrome-ból? Igen. Erre mit mutat? Kereken 0 db importálható adatot. Na de ilyen könnyen nem hagyom lerázni magam, irány a net. Meglepően kevés helyen futni bele a problémába (én minden egyes gépen ahol kipróbáltam ezt a funkciót, kudarcot vallottam), és amiket írnak megoldások, azok nem működnek. Egy délutánt erre rászántam, aztán feladtam. Ekkor jött a következő ötlet, CSV formátumban kinyerni chrome-ból az adatokat, és azt megetetni a LastPass CSV import-tal. Mondanom sem kell ez sem működött. Direkt leszedtem a minta CSV fájlt az oldalukról, és produkáltam egy pontosan olyan formátumú fájlt először kézzel (beírtam egy sort), aztán automatizálva. Egyiket sem ette meg (a saját oldalukról leszedett példa fájlt is hibásan importálja be btw.).

Ez volt, mint írtam 6-7 hónapja. Mivel ez a post megszületett, gondolhatjátok mi lehetett az apropója. Igen, ismét megpróbáltam a migrálást, ismét sikertelenül. Minden ugyanúgy nem működik mint eddig. És még ezért akarnak pénz kérni???